6 februari, 2024

Ny plattform för båtvärdering lanseras av Ellen Yachting

Ellen Yachting, som jobbar md fritidsbåtsförmedling och service på Västkusten, presenterade sin senaste innovation på Båtmässan i Göteborg – VärderaMinBåt.se.

Tjänsten, utvecklad av Simon Eklund, Carl Ericstam och Rickard Stig, ger båtägare en enkel och opartisk plattform för att få reda på värdet på sina båtar. Idén till plattformen har mognat över de senaste två åren och har förfinats under det senaste halvåret.

Carl Ericstam, en av grundarna, kommenterar behovet för en sådan tjänst inom båtbranschen:

– Båtbranschen är mer gammalmodig än bilbranschen. Det är svårt att få tillförlitlig värdering eftersom båtar skiljer sig mycket åt och fortfarande säljs via traditionella kanaler som tidningsannonser och personliga kontakter. Men med vårt verktyg kan vi erbjuda en smidig och opartisk lösning.

Bilden: Fr. v. Carl Ericstam, Simon Eklund och Rickard Stig.

Så fungerar VärderaMinBåt.se:

Användaren fyller i några enkla detaljer om båten, inklusive modell, ålder, motor, skick, och eventuella uppgraderingar eller brister.

Efter att ha svarat på fem frågor genereras automatiskt ett värde för de flesta serietillverkade båtar yngre än 20 år.

Alla värderingar kontrolleras manuellt innan de levereras till användaren, vilket kan ta upp till 24 timmar.

Tjänsten är helt kostnadsfri och oberoende från mäklare. Efter båtmässan planerar företaget att inleda samarbeten med branschaktiva för att ytterligare förbättra tjänsten och ge användare möjlighet att få kontakt med potentiella köpare genom erfarna mäklare.

Info: www.värderaminbåt.se