18 mars, 2024

Eriksberg Boat Show flyttas till 2025

Den flytande båtmässan på Eriksberg i Göteborg skulle ha hållits 12–14 april, men arrangören har ställt in årets mässa.

Det är mäss- och eventarrangören At Event Sweden som har beslutat att senarelägga genomförandet av sin egen mässa Eriksberg Boat Show till april 2025. Anledningen är den lågkonjunktur som skapat en ekonomiskt svår situation för stora delar av båtbranschen.

Företaget gick i slutet av 2023 in som ny arrangör till Eriksberg Boat Show. At Event har tidigare genomfört både stora fackmässor och mindre publika evenemang, samt driver sedan flera år tillbaka Eriksbergshallen. Senaste tillskottet för bolaget var rollen som driftansvarig för Eriksbergshallens motsvarighet i Stockholm – Nacka Strand Möten och Event. Eriksberg Boat Show blev en bra addition i deras varumärkesportfölj och de såg många synergier med andra mässor de arrangerar i Eriksbergshallen.

– Vi förvärvade mässan med ambitionen att leverera en bra och uppskattad mötesplats. Vi är själva båtintresserade och tycker att Eriksbergsmässan är ett spännande koncept när övriga stora mötesplatser arrangeras inomhus. Vi har dock under dessa få månader som ny ägare upplevt att branschen har lidit, både stort och smått, av den lågkonjunktur vi haft nu en längre tid. Vi anser därför att arrangera Eriksberg Boat Show i år hade blivit fel gentemot våra utställare. Genom att flytta mässan till april 2025 ger vi oss själva och branschen möjligheten att skapa en mässa tillsammans så som vi vill ha den, säger Ola Lundqvist, mässansvarig för Eriksberg Boat Show.

Bildtext: Eriksbergs Boat Show skjuts upp till nästa år.