19 mars, 2024

Candela avslutar rekordfinansieringsrunda – Beneteau köper in sig

Den svenska elbåtstillverkaren Candela meddelade idag att de har avslutat den största finansieringsrundan i företagets historia, för att utöka produktionen av sin P-12-färja. En nyckelpartner i omgången på 24,5 miljoner Euro är Groupe Beneteau.

I och med Beneteaus inträde får Candela helt andra muskler och når ut till en bredare marknad. Beneteau är världens största tillverkare av fritidsbåtar och har även ett samarbete med Volvo Penta angående hybridmotorer.

– Vår investering ligger perfekt i linje med Groupe Beneteaus ekologiska övergångsmål och skalar upp innovativa lösningar för ett mer hållbart båtliv. Candelas teknologi, som möjliggör betydligt effektivare elfartyg, kommer att förvandla vattenburna transporter till nästa hållbara fas, säger Bruno Thivoyon, vd på Groupe Beneteau.

Beneteau har en omsättning på 1,46 miljarder Euro. Båtarna tillverkas i 15 fabriker och fördelas på nio varumärken. Den totala produktionen är över 8 000 båtar årligen.

– Vi kunde inte vara mer exalterade över att ha Groupe Beneteau ombord. Som det ledande globala båtföretaget är deras förtroende en godkännandestämpel för vår teknik för att förändra vattenburna transporter. Vi är glada över de möjligheter som ligger framför oss, säger Gustav Hasselskog, grundare och vd för Candela.

Den nya investeringsrundan kommer att hjälpa till att skala upp produktionen för att möta efterfrågan på den nyligen lanserade Candela P-12, världens första elektriska bärplansbåtsfärja.