24 april, 2024

Lyx och prestanda i ny BRABUS Shadow 1200 Sun-Top

Samarbetet mellan Axopar och BRABUS Marine fortsätter att utvecklas med allt mer raffinerade båtar. Den allra senaste nyheten är BRABUS Shadow 1200 Sun-Top Phantom Gray Signature Edition, en båt som förenar lyx och prestanda på toppnivå.

Byggd på Axopar 45 är den här nya BRABUS-modellen en vidareutveckling som heter duga. Båtliv var med vid premiären på Mallorca och kan konstatera att BRABUS driver utvecklingen framåt. Likheten med Axopars grundmodell är tydlig, men BRABUS raffinerar allt och utvecklar konceptet till det yttersta, på samma sätt som de har blivit kände världen över för att utveckla lyxiga prestandabilar.

BRABUS Shadow 1200 Sun-Top Phantom Gray Signature Edition är en båt för varmare breddgrader och för den som vill ha stora ytor att umgås med vänner på. Tankarna går till Florida och Medelhavet, men även I Norden finns det en bra marknad för den här typen av prestandabåtar.

Prestanda är grundläggande för BRABUS och så även I den här båten som har tre 400 hk Mercury Racing 5.7 liters V10 utombordare med totalt 1 200 hk. En stabil marschfart runt 40 knop är inga problem och toppfarten anges till drygt 55 knop.

Förarplatsen är ombonad med stora skärmar och när het till alla funktioner som bogpropeller och trimplan samt en mycket välutrustad ljudanläggning. Motorerna hanteras enkelt med Mercurys JPO (Joystick Piloting for Outboards) joystickstyrning.

Fakta BRABUS Shadow 1200

Längd:                              13,91 m

Bredd:                               4,11 m

Djup:                                 1,2 m

Vikt:                                   8 500 kg exkl. motorer

Personer:                         B:12 – C:16

Kojer:                                2 med tillval 2+2

Bränsle:                            1 390 liter

Toppfart:                           55 knop

Motorer:                            Mercury 3×400 hk

Skrov:                               Twin stepped 20-degree V “Sharp Entry Hull”

Info:                                   https://www.brabus.com/en-int/boats/brabusmarine.html