29 april, 2024

Svensk generalagent för RAND Boats

Danska RAND Boats får en ny svensk generalagent genom ett exklusivt återförsäljaravtal med TrulyBoating AB i Varberg. Därmed gör det danska företaget sitt inträde på den svenska marknaden.

– Vi är mycket glada över förtroendet från Rand och ser fram emot att påbörja samarbetet. Produkterna är rätt i tiden eftersom alla båtar i sortimentet kan fås med elmotor eller konventionell bränsledrift – kunden bestämmer själv, säger Adam Isacsson på TrulyBoating AB.

– Med Rand kommer vi att fylla ett tomrum på marknaden; mindre båtar med premiumdesign och kvalitet. Bara för att man vill ha en mindre båt betyder det inte nödvändigtvis att man vill nöja sig med en enkel båt och Rand erbjuder hög kvalitet och exklusivitet. Båtarna kan som exempel utrustas med kylskåp, dusch, undervattensbelysning och stereo från Bang & Olufsen i den 23 fot långa dagsbåten Mana. Att sedan båtarna har bränsleeffektiva skrov och modern framdrift är såklart en stor fördel. De första båtarna anländer till vår showroom i Varberg redan till sommaren, säger Adam Isacsson.

RAND Boats tio båtmodeller har sedan företagets grundande 2014 blivit populära på de europeiska marknaderna. Det moderna formspråket sträcker sig upp till 33-fots katamaranen Solara med solceller på hela taket, via de nya mångsidiga Roamer 29 och Archipelago 32 och de mer klassiska Leisure 28 och Supreme 27. Samtliga erbjuds med elmotor eller bensinmotorer och även dieselmotorer i vissa modeller.

Det danska företaget vill dock mer än att bara sälja båtar: RAND Boats arbetar aktivt för att skapa en hållbar förändring inom båtindustrin. Det innebär bland annat att all plast i kompositproduktionen är återvunnen plast, liksom fokus på elmotorer och lägre bränsleförbrukning.

Info: www.trulyboating.se