nyhetstest

Det svenska elbåtsbolaget Candela tar in ytterligare 210 Mkr i en ny finansieringsrunda som backas av tandborstentreprenören Joel Eklund och familjen Bengtsson. Det uppger Dagens Industri. Läs hela artikeln….

Under den gångna veckan har Kustbevakningens besättning ombord på KBV 181 arbetat med att förhindra ett oljeutsläpp från en bogserbåt som gått på grund utanför Norrbyskär, en miljöräddningstjänst som nu är avslutad. Läs hela artikeln….

Kanadensiska Vision Marine Technologies har blivit kända för sina stora elektriska utombordsmotorer. Nu lanserar företaget även en 17-fots dagtursbåt i återvunnen plast som kan köras med en liten elutombordare. Läs hela artikeln….

Garmin GPSMAP 16×3 sjökortsplottrar är det senaste tillskottet till deras populära GPSMAP x3-serie som kombinerar samma användarvänliga funktioner, inklusive stöd för ekolod och sjökorten Garmin Navionics+ som tillval, med en fantastisk högupplöst 16 tums pekskärm i HD. För ännu bättre skärpa och läsbarhet i solljus ger GPSMAP 16×3 in-plane switching (IPS) display konsekventa och exakta färger som kan ses från alla synvinklar, även med polariserade solglasögon. Läs hela artikeln….

Yamaha presenterade sin nya Hydrogen Outboard på Miami International Boat Show. Denna vätgasdrivna motor är en av flera tekniklösningar för att uppnå koldioxidneutralitet och den presenterades i samarbete med det amerikanska företaget Roush. Läs hela artikeln….

Galeon Yachts från Polen är en av de mest framgångsrika båttillverkarna i Europa. En stor del av försäljningen sker i USA, men även i Europa och i Sverige säljer båtarna bra. Läs hela artikeln….

Mercury Joystick Steering för båtar med en motor är avsett för Mercury Verado med V8, V10 och V12 utombordare motorer från 250 till 600 hk. Nyheten presenterades på Miami International Boat Show i Miami Beach, Florida. Läs hela artikeln….

På Helsingfors internationella båtmässa Vene 24 Båt valdes för 25:e gången de bästa nyheterna som visas på mässan. Silver Seahawk BRX, Saxdor 400 och Marex 440 Gourmet Cruiser valdes till vinnare. Läs hela artikeln….

De senaste åren har norska Hydrolift utökat sitt fokus från exklusiva fritidsbåtar till att omfatta även den professionella marknaden och elektriska färjor från företaget Hyke. Satsningen innebär även ett omfattande samarbete med norska Redningsselskapet, som har beställt flera snabbgående räddningsbåtar för att patrullera den norska kusten. Läs hela artikeln….

Tohatsu lanserar en elektrisk utombordsmotor på båtmässan i Miami i samarbete med motortillverkaren Ilmor Marine. Läs hela artikeln….

Fler hästkrafter och mer vridmoment i kombination med sofistikerad teknik och robust design. Det är innehållet i Mercurys senaste nyhet, Mercury Racing V8 500R-modellen. Denna kompressormatade 500 hk V8-utombordare skapades för kompromisslösa ägare av de snabbaste båtarna. Läs hela artikeln….

Garmin Panoptix PS70 är det senaste tillskottet till deras prisbelönta serie av ekolod i realtid. PS70 drivs av ekolodsteknologin Garmin RapidReturn och ger en realtidsbild av vad som finns under vattenytan, på ett större djup än någonsin tidigare. Det är det snabbaste realtidsekolodet på djup ned till 300 m som finns på marknaden. Det ger en smidig videoliknande bild som uppdateras med minst 10 bilder per sekund – 6 till 8 gånger snabbare än den ledande konkurrenten på 300 m djup. Läs hela artikeln….

Dolprop Industries AB, ett innovationsbolag med nyskapande lösningar inom marin framdrift, meddelar idag ett unikt samarbete med Strana/ Orust e-Boats AB. Detta partnerskap markerar en ny era för båt-innovation och hållbara hav. Läs hela artikeln….

Varje år inträffar tusentals olyckor på svenska vatten. I ett försök att öka sjösäkerheten lanserar båtdelningstjänsten Skipperi nu gratis båtutbildning i Sverige. På köpet hoppas man kunna förändra faktumet att 85 procent av alla fritidsbåtar körs av män. Läs hela artikeln….

Hundratals båtar i olika storleksklasser presenteras på Helsingfors internationella båtmässan Vene 24 Båt, som arrangeras 9–18 februari. Läs hela artikeln….

Partnerskapet innebär att Atlantica kan erbjuda ett skräddarsytt försäkringsskydd för båtägare med Tohatsu båtmotorer. Samarbetet inleds i februari 2024. Läs hela artikeln….

Ellen Yachting, som jobbar md fritidsbåtsförmedling och service på Västkusten, presenterade sin senaste innovation på Båtmässan i Göteborg – VärderaMinBåt.se. Läs hela artikeln….

Nimbus Group AB (publ) ökade sin nettoomsättning med 7 procent till 361 MSEK (338) under det fjärde kvartalet 2023 till följd av fortsatt god försäljning av båtar i premiumsegmentet. Läs hela artikeln….

En liten praktisk kabinbåt på 4,8 m är den senaste nyheten från finska Terhi. Båten får premiär på båtmässan i Helsingfors, 9–18 februari. Läs hela artikeln….

Båtmässan i Göteborg bjöd på god stämning när mässan öppnades för allmänheten 3 februari. Nu väntar en spännande mässvecka, som slutar söndag 11 februari. Läs hela artikeln….

Sjöräddningssällskapet har utvecklat en ny typ av räddningsbåt. Nu har klassen och den första enheten fått sitt namn, Rescue Margareta Emblad som tillhör den helt nya Emblad-klassen. Läs hela artikeln….

Norska Cormate blev ganska otippat ny ägare av Ryds Båtar. den nyheten kom vid presskonferensen på Båtmässan i Göteborg 2 februari. Läs hela artikeln….

Zanna Lyberg har skapat en app som heter navDock. Den är ett hjälpmedel för båtfolk för att lättare hitta det man behöver i Stockholms skärgård. Till exempel sjömackar, drivmedel, färskvatten och hotell. Läs hela artikeln….

Segelsällskapet Hjälmaren har utsetts till ”Årets Båtklubb 2023” av tidningen Båtliv. Läs hela artikeln….

När Båtmässan i Göteborg öppnar 3 februari visas fler större och mer exklusiva båtar än tidigare år. För när ekonomin blir tuff för många, säljer båtar för över 1 Mkr fortsatt bra, samtidigt som efterfrågan på mindre båtar är avvaktande. Läs hela artikeln….