nyhetstest

Stora utrymmen med ett generöst soldäck och en väl tilltagen badbrygga i aktern är kännetecknande för Grandezza 30 CA, som hade premiär på båtmässan Boot Düsseldorf. Läs hela artikeln….

De senaste produkterna tillhandahåller en komplett lösning ombord och garanterar en intuitiv och användarvänlig upplevelse, vilket gör båtlivet mer tillgängligt för alla. Läs hela artikeln….

Vilket som blir framtidens drivsystem för fritidsbåtar är inte helt klart än. Men ett samarbete mellan Volvo Penta och Groupe Beneteau visar på ett tänkbart koncept för framtiden, där även kundernas synpunkter ska tas till vara. Läs hela artikeln….

Targa 41 är den senaste modellen från den finländska båttillverkaren Botnia Marin. Den nya 41-fotaren får inga dramatiska förändringar i designen, men komforten ombord höjs rejält med hjälp av smarta finjusteringar. De första båtarna ska vara leveransklara i augusti. Läs hela artikeln….

På Boot Düsseldorf var det världspremiär för ännu en kompromisslös båt från BRABUS Marine. Den helt nya BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition visar att detta samarbete mellan Axopar Boats och BRABUS fortfarande vågar ta ut svängarna ordentligt. Läs hela artikeln….

Med nya 465 Coupé presenterar Nimbus Group ett nytt flaggskepp och en rejäl satsning inför framtiden. Den nya modellen på 15 m (löa) x 4,6 m är en riktig långdistanscruiser med högsta komfort. Läs hela artikeln….

Mercury Marine håller vad de lovar med sin nya, elektriska utombordare Avator 7.5e. motorn går mycket tyst och vibrationsfritt. Efter en provtur konstaterar Båtliv att Avator 7.5e, som lanseras på Boot Düsseldorf med start i morgon lördag, visar att när de stora motortillverkarna väl har bestämt sig så levererar de med besked. Läs hela artikeln….

Äntligen är det dags för de stora, internationella båtmässorna igen. Först i raden är som alltid Boot Düsseldorf, världens största inomhus båtmässa. I år med över 1 500 utställare fördelade på 16 mässhallar. Läs hela artikeln….

Yamarins nyhet för säsongen 2023 är en modern och snygg Bow Rider i 6-metersklassen. En fritidsbåt designad för familjer och par som vill komma ut och njuta på sjön. Nya Yamarin 59 BR visas för första gången på den internationella båtmässan i Düsserdorf i Tyskland 21–29 januari. Läs hela artikeln….

Sjöfartsverket hanterade 964 sjöräddningsärenden under 2022, vilket är en stor minskning jämfört med året innan. Några av de vanligaste larmorsakerna var grundstötningar och motorhaverier och de flesta larmen kom från fritidsbåtar. Sjöfartsverket hanterade även 590 flygräddningsärenden. Läs hela artikeln….

B&G presenterade den nya B&G Zeus S den här veckan. Nästa generations plottrar i B&G-sortimentet som använder det nya operativsystemet och som har skapats med fokus på att användningen ska vara enkel. Zeus S har utformats för att göra det enklare att segla, visa information som är skräddarsydd efter seglarens behov i det ögonblicket och dölja onödiga smådetaljer. Läs hela artikeln….

2018 lanserade Yamaha sina nya XTO-utombordare på 425 hk. Denna råstarka och smidiga V8-motor gav nya förutsättningar till båtmarknaden. Vridmomentet och den höga effekten öppnade nya marknader inte bara för RIB-båtar utan även utombordardrivna weekendcruisers och större båtar. Läs hela artikeln….

Tidigare hade Watski och Sjöassistans ett samarbete där de lyfte fram säkerheten på sjön och gav varandra synlighet på deras respektive hemsidor. Nu väljer Watski och Sjöassistans att utöka sitt samarbete genom att erbjuda möjligheten att köpa medlemskap direkt hos Watski. I Watskis webbutik hittar kunderna Sjöassistans tre paket; Medium, Large och XL. Läs hela artikeln….

Nya Candela C-8 ”powered by Polestar” är den första produkten från partnerskapet mellan biltillverkaren Polestar och elbåtsbåttillverkaren Candela. De två svenska premiummärkena ingick ett avtal i augusti 2022 om att Polestar ska leverera batterier och teknik för att driva Candelas elektriska bärplansbåtar. Läs hela artikeln….

Den 21 januari öppnar den 54:e upplagan av Boot Düsseldorf, världens största inomhus båtmässa. Portarna till de 16 utställningshallarna öppnas då och en enorm mängd båtar och tillbehör från hela världen visas. Mässan är öppen till och med 29 januari. Läs hela artikeln….

Transportstyrelsens preliminära statistik för 2022 visar att sammanlagt 17 personer dog i olyckor på svenskt vatten under förra året. 16 personer omkom i olyckor med fritidsbåt, jämfört med 18 personer 2021. Preliminärt inträffade ingen dödsolycka inom svensk yrkessjöfart, men ytterligare en person har omkommit till sjöss. Läs hela artikeln….

Teslas tidigare globala tillverkningschef, John Vo, står bakom det nya elbåtsföretaget Blue Innovations Group. På den nyligen genomförda Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas (USA) fanns Blue Innovations Group som en av utställarna. Läs hela artikeln….

Garmin lanserar nya sjökortsplotters, ECHOMAP UHD2-serien. De erbjuder fiskare premium funktioner som Ultra High-Definition-ekolod, stöd för sjökorten Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ som erbjuder dagliga uppdateringar, trådlöst nätverk för delning av data och kompatibilitet för Garmins prisbelönta ekolod i realtid, LiveScope. Det finns tillgängligt i storlekarna 6”, 7” eller 9”, med en ljusstark touchskärm som kan läsas i solljus med knappar. Med detta ekolod kan du som fiskar enkelt använda alla de funktioner som du behöver för en lyckad dag på vattnet, inklusive att zooma in eller ut på kartan eller snabbt växla mellan olika vyer. Läs hela artikeln….

Nimbus Group har världspremiär för nya Aquador 250HT i samband med båtmässan i Düsseldorf som öppnar 21 januari. Samtidigt blir det internationell premiär för Aquador 300 HT, som tidigare bara har visats upp i Finland. Mässan i Düsseldorf är världens största inomhusmässa för båtar och inleder mässäsongen 2023. Läs hela artikeln….

Tennislegendaren Rafael Nadal går med i UIM E1 World Championship som ägare till ett av de nya racingteamen. Nadal har själv en stor katamaran i superyachtklass och är mycket engagerad för att bevara en bra miljö i våra hav och sjöar. Han stöder E1 som plattform för att påskynda övergången till ren rörlighet och återställa marina ekosystem i stor skala. Läs hela artikeln….

Inför säsongen 2023 lanserar Terhi en ny roddbåtsmodell som är kursstabil samt ytterst bekväm och lätt att ro. Båten går även smidigt för liten bränsle- eller eldriven utombordare. Läs hela artikeln….

Zipwake AB är ny distributör för den svenska marknaden från och med 1januari, 2023. Zipwake AB har på bara några år etablerat sig som marknadsledare inom interceptorbaserade trimsystem och vi har idag ett världsomspännande distributörsnätverk i över 65 länder. Läs hela artikeln….

Båtuthyrningsföretaget Våg tar fram en egen båtmodell för att ge användarna en mer unik upplevelse. Våg upplevde att det inte fanns en båt på marknaden som uppfyllde de krav och önskemål som både de, kunderna samt franschisetagare uttryckt en önskan kring. Läs hela artikeln….

Elmotortillverkaren ePropulsion visade upp ett flera helt nya produkter och system vid METS Amsterdam. Den senaste modellserien inkluderar den helt nya I-20 inombordsmotorn med nya funktioner och kompakt design. Läs hela artikeln….

Det svenska båtracing-esset Erik Stark har skrivit kontrakt med det Dubai-baserade racingstallet Victory Team. Nu är siktet in ställt på världsmästartiteln i Formel 1. Läs hela artikeln….