6 juli, 2017

Volvo Penta största ägare i Seven Marine – satsar på utombordare

Volvo Penta har genom ett förvärv blivit största ägare i amerikanska Seven Marine, som tillverkar världens för närvarande största utombordsmotorer på upp till 627 hk. Därmed väntar en spännande framtid för både Volvo Penta och Seven Marine, som båda är världsledande inom sina områden.

– Med det här köpet ger vi oss in på utombordarmarknaden, säger Volvo Pentas vd Björn Ingemanson.

– Tillsammans med Seven Marine kan vi utöka vårt affärsområde tillsammans med våra kunder och investera i en plattform som växer för att skapa en plattform för framtidens utombordarindustri.

Köpet vidgar Pentas teknologiska plattform genom att erbjuda modulära, högteknologiska lösningar. Seven Marine, som använder amerikanska V8-motorer från Corvette i sina motorer, får nu utökade möjligheter att utöka sin modellserie för att passa fler kunder.

– Det här är ett spännande steg för Volvo Penta, säger Ron Huibers, president för Volvo Penta of the Americas.

– Vi kombinerar styrkan hos två mycket innovativa företag för att kunna leverera en oslagbar serie motorer för bensinmotormarknaden. Vi kan inte bara erbjuda marknaden en extremt attraktiv utombordarlösning utan ger även andra fördelar med vårt stora nät av återförsäljare och serviceverkstäder.

Seven Marine, med bas i Milwaukee, Wisconsin USA, grundades 2010 av ett team med många års erfarenhet inom marin teknologi. Idag tillverkar Seven Marine motorer från 557 till 627 hk.

Företaget använder small block V8-motorer som monteras horisontellt. Fördelarna är flera, bland annat att motorerna kan kylas med färskvatten och därmed blir de tåligare mot korrosion.

Svenska Volvo Penta har över 110 års erfarenhet av marinmotorer och är världsledande på främst dieselmotorsidan.