26 juni, 2008

Kamerabevakning via bredband

Sony har tillsammans med företagen Confidence och Sixa tagit fram en enkel och prisvärd lösning för bevakning av hem eller småföretag. Med hjälp av Sonys övervakningskamera, rörelsedetektor och en vanlig bredbandsuppkoppling, kan användaren när som helst och var som helst gå in via Internet och se vad som är inspelat, titta i kameran live, ta stillbilder, spara material och mycket mer.

Hela paketet säljs som ett abonnemang från ca 170 kronor i månaden och finns i tre olika alternativ NetCam Basic Small, Medium och Large för att passa olika kunders önskemål och behov. Tack vare att NetCam använder sig av den vanliga bredbandsuppkopplingen kan användaren var som helst i världen gå in och se livebilder eller inspelade bilder (om larmet gått) från det område användaren vill bevaka. Ett rörelsedetekterat larm kan även skicka iväg ett meddelande via e-post, som röstmeddelande, fax eller SMS. Med i paketet följer även en handledning på svenska samt supporthjälp för den som behöver det.
– Det här är en fantastiskt enkel och användarvänlig lösning som användare utan tekniska förkunskaper lätt kan installera, säger Anders Hedin på Confidence.

Sony levererar övervakningskameran (SNC-P1) och företaget Sixa har byggt webblösningen dvs den plattform som krävs för att användaren via bredband ska kunna gå in och titta på bilderna från kameran.
– Med NetCam har vi eftersträvat en kraftfull och användarvänlig lösning. Ett bevis på produktens förmåga är det test som tidningen M3 redovisar i sitt juninummer (2008). NetCam kommer framöver att utökas med möjligheten att ansluta flera kameror, uppkoppling via mobilt bredband och en hel del annat spännande, säger Johan Strid på Sixa.

Confidence och Sixa har tillsammans tagit fram den här abonnemangslösningen och valet av Sony som teknikpartner var självklart.
– Det här är ett nytt grepp som skapar mervärde och förenklar användningen av övervakningskameror. Vi har den rätta tekniken för den här typen av applikationer och detta är en perfekt lösning för hem och småföretag. Jag tror också att detta är en lösning som mindre butikskedjor kommer att finna attraktiv. Den är enkel, prisvärd och lättskött, säger Björn Admeus på Sony.

NetCam-abonnemang kommer att kunna köpas hos de stora butikskedjorna och säkerhetsföretagen.

Länk: www.sixa.se/netcam