17 december, 2015

Praktisk och snabb ramp på nya Faster 545

Finska Faster presenterar två nya 545-modeller. Bland annat en med en smidig och snabbt utfällbar ramp, lämplig för alla som vill transportera något i skärgården och som vill kunna komma iland snabbt.

Nyheterna är 545 SC med pulpet och dörr samt systermodellen 545 CC. Båda modellerna är utrustade med en 88 cm bred, elektroniskt styrd bogramp. Båtarna är mycket välutrustade som standard.

De nya 545-modellerna har en 18 graders V-botten, vilket ger en mjuk gång i sjön. Med 100 hk utombordsmotor når båtarna max 34 knop toppfart med upp till fyra personer ombord.

Bogrampen är nog efterlängtad av många. Inte minst dem som kanske har en rullstolsbunden i hushållet eller dem som ofta kör prylar och material i skärgården. Bogrampen klarar skottkärror, tvåhjulingar och ATV. Den styrs elektriskt antingen från manöverkonsolen av en fast omkopplare eller med trådlös fjärrkontroll.

Standardutrustning är omfattande med bland annat hydraulstyrning, Raymarine A78 multifunktions Chirp sonarsystem, Securmark stöldskyddsmärkning, skålade säten och system med förvaringsutrymmen på monteringsskenor med snabbkoppling.

Fasterbåtarna, inklusive de nya 545-modellerna, är väl standardutrustade. Den inkluderade Trolling Control-funktionen kräver dock att båten säljs tillsammans med en Honda utombordare, då trollingfunktionen monteras enligt Hondas specifikationer. Om båten köpes med någon annan aktersnurra än Honda, är standardutrustningen dessvärre inte lika omfattande.

Båtarna är konstruerade och tillverkade i Juha Snells fabrik i Tusby Kellokoski i Finland. De premiärvisas i Helsingfors Vene 16 på Båtmässan i februari 2016.

 

 

Tekniska fakta

Längd:         5,45 m

Bredd:         2,10 m

Vikt:             670 kg

Personer:    8

Motor:         80–100 hk

CE-klass:    C

Botten-vinkel:                 18˚

Pris:            från 31 500 Euro

Info:             http://www.faster.fi/