1 mars, 2016

Antifouling sealer ska hjälpa båtägare att ta miljöansvar

AkzoNobel lanserar International Antifouling Sealer som underlättar för svenska båtägare att följa de miljöregler som gäller i områden runt Stockholm, och i landets insjöar. Antifouling Sealer är en allt-i-ett produkt, en kombination av spärrskiktsprimer och kopparfri bottenfärg som förhindrar existerande bottenfärger från att läcka ut koppar och biocider till omkringliggande vatten.

International Antifouling Sealer

Pressmeddelande:

Med tanke på problematiken främst i Stockholmsområdet lanserar vi nu en ny produkt som vi hoppas kommer att lösa ett problem för många båtägare och båtklubbar. Det har helt enkelt råka sammanfalla med deras rapport. Inte så konstigt kanske, vi är ju precis i startgroparna för säsongen 2016 och då brukar det ju hända saker och ting.

Borttagning av gammal bottenfärg genom skrapning eller blästring är en väldigt tidskrävande och dyr procedur. Speciellt då man har miljömässiga krav på att ta hand om och rena allt spolvatten och spill på upptagningsplatsen. Använder man International Antifouling Sealer behövs ingen borttagning av gammal bottenfärg, vilket sparar båtägare, båtklubbar och marinor både tid och pengar.

Antifouling Sealer ger botten en hård, slät och tvättbar yta. Den finns tillgänglig i svart och mörkblå kulör, i 750 ml och 2,5 liters förpackning.

Genom att förstå våra kunders behov och förutse effekten av nya regler och de förändringar som de kommer att medföra, kan både båtägare och proffs vara säkra på att vi kommer fortsätta att erbjuda effektiva produkter, för alla typer av båtar och behov, samtidigt som de minskar miljöpåverkan.

Båtfärgsexperter från AkzoNobel International Färg kommer att finnas på plats i monter C13:31 på Allt för Sjön 2016 i Stockholm 5–13 mars, för att prata om sin nya Antifouling Sealer, och övriga produkter i sitt sortiment.

www.yachtpaint.com