30 april, 2016

Klassiskt snygg och modern amerikansk daycruiser

Vanquish 26 Dual Console är en helt nybyggd och mycket modern amerikansk daycruiser. Hon trivs bäst i moderata farter, men klarar 45 knop på topp.

Den här 26-fotaren skiljer sig i många detaljer åt från traditionella amerikanska DC-båtar. Formgivningen är klassiskt tidlös, men under skalet väntar flera överraskningar.

Vanquish 26 Dual Console är byggd med vakuuminjicering i skrov och däck och med vinylester epoxiharts i skrovets laminat. Skrovet och däcket har även vissa delar förstärkta med kolfiber.

Varvet bygger huvudsakligen båtar för inombordardrift, men den här båten är designad för utombordare. Med en Mercury Verado 200 hk som standardmotor toppar Vanquish 28 knop och har en marschfart på 20 knop.

Båten är konstruerad som en daycruiser med bowrider (öppet utrymme i fören). Den har en stor sittbrunn med bland annat en L-formad soffa akteröver, sittbänkar på sidorna och gott om sittplatser. Båten har ett pentry med integrerad bar med ditt val av diskbänken eller grill och den medföljande huvudet under portkonsolen säkerställer att det roliga pågår hela dagen.

26:an är den första utombordarmodellen från Vanquish. Bland de mindre båtarna från varvet finns även en 24-fots runabout med mittkonsol och en 26-fots mittkonsol.

Vanquish Yachts samarbetar med Doug Zurn för designen. De har tagit fram en smal skrovkonstruktion som ger mjuk gång. Längd-till-breddförhållandet på 3-till-1 är en bidragande faktor och den relativt moderata bottenvinkeln på 16 grader en annan.

 

 

Tekniska fakta

Längd:         8,1 m

Bredd:         2,43 m

Djup:           0,91 m

Vikt:             2041 kg

Motor:         Mercury Verado 200 (standard)

Bränsle:      337 liter

Marschfart:  28knop

Toppfart:     45 knop

Info:             www.zurnyachts.com

 

 

Foto: Billy Black.