16 augusti, 2016

Danska elmotorbåtar på Öppna Varv på Orust

Danska Rand Boats visar upp sina el- och bensindrivna motorbåtar på Öppna Varv på Orust 26–28 augusti.

Rand Picnic Sport är ett helt nytt koncept för båtliv. Byggd på principerna för modern dansk design och hydrodynamik erbjuder den 17 fot öppna daycruisern en lyxig och användarvänlig båtupplevelse med exceptionell styrning och stabilitet.

Båten har sittplatser för tio personer och ett justerbart bord i mitten. Picnic Sport finns med bensinmotor upp till 40 hk och som alternativ med elmotor upp till 20 hk.

RAND Boats är en ny dansk producent av handbyggda motorbåtar med fina detaljer och med det senaste inom elektrisk framdrivning.

Info: www.randboats.com

 

 

Så här skrev Båtliv tidigare om Rand Boats:

Lätt och tuff motorbåt med eldrift

Från danska RAND Boats kommer denna lätta och tuffa motorbåt, som drivs med Torqeedo elutombordare. Designen är skandinavisk och över 100 båtar har redan sålts.

Båtmodellen på bilderna heter RAND Picnic. Den är godkänd för upp till tio personer och, enligt leverantören, byggd i lättviktsmaterial som är lätta att underhålla. Båten är osänkbar och självlänsande. Den senaste versionen av båten byggs i glasfiber från vingarna till vindkraftverk, som återanvänds på det här smarta sättet.

RAND picnic är dynamiskt optimerad för en kraftfull upplevelse även på bara elektricitet. Ett skandinaviskt båtuthyrningsföretag har redan kommit igång och gjort bra affärer genom att hyra ut standard-modellen per timme till fler än 60 000 personer i tre städer under elva månader.

Utgångspriset är EUR 9 995. Då ingår rorkultstyrning och i den nya Sportmodellen även centerstyrningskonsol och display för förbrukning och återstående körtid. Det största batteriet räcker upp till 16 timmar med en maxhastighet på 10 knop, så nu kan du njuta av mängder av kvalitetstid till havs från ditt hushålls eluttag – till en bråkdel av priset för bensin.

 

 

Tekniska fakta

Längd:                       5,00 m

Bredd:                       2,05 m

Vikt:                           280 kg (exkl. motor och batterier)

CE-klass:                   C

Byggmaterial:            Första båtarna byggda i glasfiber. Nu används återanvänd glasfiber från vingar till vindkraftverk

Elmotor:                     Flera alternativ. 24–48 V respektive 2700–6400 kWh.

Info: www.randboats.com

https://www.facebook.com/randboats/