17 januari, 2017

Nordstar 47 största motorbåten på Allt för sjön

Nordstar 47 blir den största motorbåten som visas på Allt för sjön i Stockholm. Denna Finlands största serietillverkade motorbåt någonsin är en exklusiv hyttbåt i en nisch för snabba och beboeliga motorbåtar.

Intresset för Nordstars nya 47-fotare har varit mycket stort. Nu är det klart att Sverigepremiären kommer ske på Allt för sjön 2017.

Nordstar 47 är den största hyttbåten i sitt slag och den största serietillverkade motorbåten från Finland någonsin. Den utmanar såväl konkurrenterna i segmentet som de klassiska flybridgebåtarna. Nordstar 47 SCY erbjuder samma komfort och moderna design som en Fairline eller Princess men i ett mer lätthanterligt format. Som med alla Nordstarbåtar är tanken att en ensam skeppare ska kunna hantera båten. Tack vare breda, nedsänkta gångdäck runt hela båten och tre skjutdörrar till hytten rör man sig obehindrat ombord.

Nordstars nya flaggskepp har tre kabiner, generösa sällskapsytor och stor flybridge. Flybridgen, som rymmer upp till tio sittande, kan inredas efter köparens önskemål. Båtens pentry är placerat längst bak i salongen men direktaccess till akterdäcket. Med skjutdörrarna mot akterdäcket öppna fungerar kökets bänkyta som en bardisk.

Nordstar 47 SCY är offshoreklassad (CE-klass B) och en verklig offshorekryssare. Den är designad för snabb förflyttning inomskärs och på öppet hav. Tack vare båtens cirka 15 ton egenvikt och långsmala skrov är sjöegenskaperna fantastiska. Mycket arbete har lagts på att isolera skrovet från vatten och motorljud – Nordstar 47 SCY är enligt tillverkaren mycket tyst i alla farter.

Motoralternativen är dubbla motorer med IPS-drev eller tre motorer med vanliga Duoprop-drev. Med 2xVolvo Penta IPS600 gör båten cirka 35 knop på topp med en bränsleförbrukning på 4,5 lit/Nm i marschfart (cirka 25 knop).

Visas på Allt för sjön av Nordstar Sverige i monter A38:21