29 mars, 2017

Shabab Oman II till The Tall Ships Races i Halmstad

Det stora Omanska fartyget Shabab Oman II, hela 84 meter långt, kommer till The Tall Ships Races Halmstad. Fartyget ansluter sig till de 50 fartyg som kommer till Halmstad för att delta i evenemanget. 

I juni välkomnar Halmstad för andra gången världens största havskappssegling. Under den fyra dagar långa folkfesten kommer hamnen att fyllas med fartyg från hela världen, varav Shabab Oman ll är ett av dem. Det tremastade Omanska fartyget är en av den kungliga flottans skolfartyg. Fartyget är byggt för hastighet och kan med sina 29 segel och ”v”-formade skrov komma upp i 17 knop.

Roland Ströhmeijer, Hamnkapten för The Tall Ships Races Halmstad, säger:
– Shabab Oman ll är något alldeles extra med sina många, vackra segel. Det kommer vara en mäktig syn när hon anländer i hamnen!