20 november, 2017

Mannerfelts jätte-RIB till nya marknader

Efter en succéartad premiär på Cannes Yachting Festival i september är det nu dags för Tecnoribs nya Pirelli 1900 att erövra fler marknader. Ocke och Ted Mannerfelt står bakom den 18,5 m långa RIB:en.

Inte helt oväntat är Dubai en av de nya marknaderna för Pirelli 1900. Båten passar utmärkt för många kunders behov av en stor och snabb RIB. Den andra nya marknaden är mer oväntat Bulgarien.

Med design av svenska Mannerfelt Design Team ska alltså den italienska RIB:en erövra allt fler marknader, även utanför Europa. Nya Pirelli kompletterar Tecnoribs befintliga serie, som består av Pirelli 880, Pirelli 1100 och Pirelli 1400.

Nya Pirelli 1900 är en riktigt stor RIB med sin totallängd på 18,5 m och 5 m bredd. Deplacementet är på hela 16 ton, vilket gör båten till en riktig ”tungviktare”. Denna den största RIB-båten någonsin från Pirelli är byggd enligt högsta standard med skrov byggt med vakuuminjicering och en hardtop med 100 procent kolfiber, allt för att hålla nere tyngdpunkten och ge båten maximala sjöegenskaper.

Med två stycken 800 hk MAN 16 dieselmotorer och Top System transmissioner är toppfarten cirka 45 knop. Enligt designern är båten enkel att hantera i alla farter tack vare joystick och ett automatiskt trimsystem.

 

PIRELLI 1900 – Tekniska fakta

 

Length overall                     18.5 m
Maximum beam 5 m
Displacement                     16.5 ton*
Engines 2 x MAN i6 (2 x 800 HP)
Transmission Top System T65
Top speed 45 knots*
Cruising speed 30 knots*
Fuel tank 2,000 l
Drinking water tanks 600 l
Waste water tanks 80 l
Cabins 2 + 1 crew
Berths 4 + 1 crew
Bathrooms 1 + 1 crew
Construction material GRP
Builder Tecnorib
Exterior design & concept Mannerfelt Design Team
Interior design AM Architettura
Hull design Mannerfelt Design Team
Category CE B