11 december, 2017

Ny Silver Fox – lanseras på vårens båtmässor

Silver lanserar nya Silver Fox Avant och Fox BR inför säsongen 2018. Nyheterna lanseras, för första gången någonsin i Silvers historia, helt och hållet virtuellt 11 december 2017. Båda båtarna visas på Helsingfors Vene 18 Båt båtmässan i februari 2018 samt på de svenska båtmässorna i Göteborg och Stockholm.

Pressmeddelande:

Nya Fox BR kommer att ha världspremiär på tyska Boot Düsseldorf-mässan i januari 2018. Sverigepremiären sker på Båtmässan i Göteborg 3 februari 2018.

Båtar upp till 5,5 m längd är ett av Nordeuropas mest populära båtsegment. Storleksklassen representeras hos Silver framförallt av Silver Fox-modellfamiljen. Båtsegmentets popularitet, Silver-återförsäljarnas åsikter och konsumenternas önskemål ligger till grund för att företaget har valt att förnya Silver Fox inför 2018.

Nya Silver Fox-skrovet har tillverkats med Silvers unika slutna sidopontonkonstruktioner i skrovsidorna. Denna konstruktionsmetod gör att båtarna är vridstyva, balanserade och extremt trygga. Sidornas triangulära boxkonstruktioner fylls med polyuretanskum, vilket gör båtarna mycket tysta. Skrovformgivningen är helt ny och designen är modern och strömlinjeformad.

Tack vare en lyckad skrovdesign är båtarna avsevärt rymligare än förra generationen av Fox, trots att de yttre dimensionerna är i stort sett desamma. I förhållande till den relativt kompakta storleken har Fox trots allt gott om utrymme för att röra sig ombord, fiska eller transportera passagerare och last.

Nya Silver Fox-modellerna följer samma färgsättning som de övriga Silver-modellerna från och med årsmodell 2018 har. Det betyder att båtens glasfiberinteriör, inklusive styrpulpeter och förvaringsutrymmen, är vit och skarndäcket har en vit kolfibertejp. Den fullbreda akterbänken med ny design rymmer stora mängder av packning och utrustning, och mer förvaringsplats finns både i båtarnas för och i styrpulpeterna.

Fox Avant har en bred sidopulpet som placerats på styrbordssida och båten körs från akterbänken. Fox BR har dubbla styrpulpeter med en tvådelad dörr dem pulpeterna, och bakom vindrutan finns två separata komfortsäten samt en bred akterbänk för passagerare. I båda nya Fox-modellerna har båttillverkaren lagt stor vikt vid både körergonomin och komforten för passagerarna ombord. Nya Silver Fox har som standard en 9-tums Raymarine Axiom-kartplotter/ekolod och ett NMEA-nätverk.

 

Tekniska fakta

Fox Avant          Fox BR

Skrovlängd:                        495 cm               495 cm

Bredd:                                 195 cm               195 cm

Personer:                            5                          5

Motor:                                  40–50 hk            40–60 hk

Info:

www.silverboats.com

www.facebook.fi/SilverVeneet