8 mars, 2018

Nätverk ger kvinnor chansen att ta plats i båtlivet

Den 11 mars arrangerar nätverket She Captain en stor kunskaps- och inspirationsdag på Båtmässan Allt för sjön. De vill inspirera alla kvinnor som vill ta kommandot över sina båtliv, tillsammans med båtkvinnor som redan kastat loss.

Pressmeddelande:

Nätverket She Captain verkar för att ladda fler kvinnor med kunskap och mod som gör dem friare i sitt båtliv. She Captain arrangerar eskadrar, håller peppträffar, utbildningar och föreläsningar.

– På sjön är det i alldeles för stor utsträckning fortfarande männen som kör båten, lägger till, tänder grillen, köper prylarna och meckar. Kvinnor tror alldeles för ofta att allt det där är svårt, besvärligt eller tråkigt. Inget av det stämmer, säger Anna Mourou, grundare av She Captain.

– Tänk va skönt det är att lämna barnen hemma en dag och helt gå upp i båtfix och avslappnande kroppsarbete, eller åka ut med kompisarna över helgen. Mer sådana upplevelser vill vi ge alla She Captains och just inspirera till under vår Kick ass Meet up.

På Allt för sjön får besökarna kunskap och inspiration i flera ämnen, aktuella för både de med motorbåt och/eller segelbåt oavsett om de är kappseglare, fritidsseglare eller har båtlivet som sin brödföda. På scenen finns kvinnliga båtprofiler och här kommer kunskap att varvas med inspiration, diskussioner, musik och skoj.

– Vi har lagt upp det som en halvdag så man hinner besöka mässan också. Vi vet att många kvinnor uteblir från mässan då den bitvis inte känns relevant. Kvinnor är nyfikna och törstar efter kunskap. Man vill lära sig saker, få större förståelse, inspireras och höra starka berättelser, säger Mourou.

Nätverket She Captain drogs igång av seglaren Anna Mourou våren 2017 med fokus att skapa en plattform för kvinnor som gillar segling. Redan nu har nätverket över tusen medlemmar. Nu kliver journalisten Anna Sandgren in som ytterligare drivkraft i She Captain. Anna Sandgren ansvarar för motorbåtsdelen inom nätverket. Därmed breddas verksamheten till en gemensam plattform för alla kvinnor, oavsett val av båt.

Bilden: Anna Sandgren (t. v.) och Anna Mourou.