1 juni, 2018

Nimbus väljer Zipwake som standard

Nimbus hänger på båttillverkartrenden och väljer svenska Zipwake som standard på sin nya W, T & C serie.

– För Nimbus som har målet att bygga de bästa motorbåtarna har valet varit enkelt, säger Mats Jacobsson, teknisk direktör på Nimbus. Med Zipwake monterat får vi en ökad komfort och körupplevelse för både förare och passagerare. Modernaste teknik och mycket snabb responstid gör att båten alltid går i ett optimalt läge.

– Vi är mycket glada över att Nimbus valt Zipwake som standard till sina båtar, säger Mattias Hedlund VD, Båtsystem. Trenden är tydlig, kunderna vill ha komfort och enkelhet i sina båtliv, något som Zipwake ger.

Zipwake Dynamic Trim Control System är ett helautomatiskt trimsystem, med snabbverkande interceptorer som på ett effektivt sätt får upp båten i planingsläge.

Interceptorernas snabbhet och den automatiska funktionen gör stor skillnad på komforten ombord, framförallt att systemet automatiskt kompenserar vid sidsjö eller snedbelastning. I och med att båten kommer upp i planing snabbare och även behåller planingsläget i lägre farter, får båten en lägre bränsleförbrukning jämfört med traditionella trimplan.