8 juni, 2018

74 fots sport yacht från Sunseeker

På Cannes Yachting Festival 2018 i början av september blir det världspremiär för en ny, stor sport yacht från engelska Sunseeker International. 74 Sport Yacht blir en riktig bjässe med sportiga egenskaper. Toppfarten anges till hela 38 knop för den nästan 23 m långa båten.

Den flytande båtmässan i Cannes är Europas ledande i sitt slag och har blivit platsen där de stora varven från hela Europa har sina främsta världspremiärer. Med sin sportiga och slanka design har helt nya Sunseeker 74 Sport Yacht hämtat sitt formspråk från den nyligen lanserade Predator 74. Bland skillnaderna märks bland annat en väl tilltagen flybridge.

74-fotaren har stora fönster runt om som en del av designen. Det skapar ökad rymdkänsla inne i båten, ger ett sportigt intryck och ökar ljusflödet rejält in i båten. Båten är byggd för den som älskar att vara på havet och njuta av sol tillsammans med vänner och familj. Här finns flera soldäck och en wet bar.

Beroende på köparens önskemål kan 74 Sport Yacht även förvandlas till en öppen yacht i varme vatten eller vara mer stängd när så krävs. Detta hanteras automatiskt med dörrar som stängs maskinellt.

Upplevelsen ombord är, enligt den första pressreleasen, lika lyxig som Sunseeker traditionellt står för. Det innebär fina detaljer i trä och högklassiga tyger samt mycket läder.

Förutom ett stort pentry finns det tre större gästkabiner med separata badrum, varav ägarkabinen även har en walk-in garderob.

 

Tekniska fakta

Längd:         22,82 m

Bredd:          5,38 m

Djup:            1,87 m

Vikt:              46 900 kg

Bränsle:       4 800 liter

Vatten:         800 liter

Motorer:       upp till 3 800 hk

Räckvidd:    upp till 330 Nm

Info:              www.sunseeker.com