4 december, 2018

Nimbus Boats köper Bella Boats

Nimbus Boats AB köper Bella Boats av grundaren Raimo Sonninen och formar därmed Nordens ledande koncern inom fritidsbåtsbranschen. I köpet ingår samtliga Bellas varumärken: Bella, Flipper, Aquador och Falcon.

Det har länge varit känt i båtbranschen att ett uppköp varit aktuellt. Ytterst få detaljer har dock läckt ut om uppköpet, som innebär att svenska Nimbus Boats köper finländska Bella Boats Oy. Några uppgifter om köpesumma uppges inte.

Det är Mercury Marine som kungör att deras moderbolag, börsnoterade Brunswick Corporation (NYSE: BC), har kommit överens med Nimbus Boats AB i Långedrag och därmed även dess ägare, R12 Kapital. Nimbus köper Bella Boats av grundaren och entreprenören Raimo Sonninen.

Mercury Marine har funnits med i Bella Boats under 15 år som delägare med drygt en tredjedel av aktierna. Den större delen har hela tiden tillhört Raimo Sonninen.

– Det här är ett bra tillfälle för Bella och Nimbus att gemensamt skapa en mycket värdefull produktportfölj, säger Nimbus vd Jan-Erik Lindström.

Bella Boats kommer att fortsätta att samarbeta strategiskt med Mercury under Nimbus ägarskap. Sonninen fortsätter som rådgivare åt gruppen.

Nimbus 405 Coupé. Foto: Henrik Ljungquist.