9 april, 2019

Kraftfullare elbåt från Rand

Elmotortillverkarna har lanserat kraftigare motorer, vilket gör det möjligt att få högre toppfarter och bättre räckvidd än vad som varit vanligt hos elbåtar tidigare.

På Nackastrandsdagarna 17–19 maj lanseras en ny modell från danska elbåtstillverkaren Rand. Nya Rand Play 24 är intressant för den som vill ha en öppen båt med eldrift.

Prestanda med en utombordare på 55 kW och ett BMW i3 batteri har testats och efter cirka tre timmar fanns fortfarande 50 procent kapacitet kvar i batteriet. Båten går även att få med elinombordare med Bravo-drev på 100–250 kW med enkelt eller dubbel batteripack 40–80 kWh.

Play 24 är 7,44 m lång och drivs i standardutförandet med en elutombordare, Deep Blue 50 som har 55 kW med ett 40 kWh Deep Blue BMW i3 lithiumjonbatteri. Båten kan förses med olika inombords- och utombordsmotorer på 55–250 kW. Toppfarten med största motoralternativet är hela 38 knop, men båten går att köra lugnt också. Med 10 knops marschfart anges räckvidden till 80 Nm med Deep Blue 50.

Pris från cirka 1 Mkr beroende på motor och batteri.

Info: www.goelectric.se