20 december, 2019

Världspremiär för ny Sunseeker i Düsseldorf

Sunseeker bjuder på flera premiärer på Boot Düsseldorf, 18–26 januari. Manhattan 68 får världspremiär medan Hawk 38 och Predator 60 EVO får mässpremiär.

Manhattan 68 blir ett tillskott till Sunseekers långdistans cruisingbåtar in modellserien Manhattan. Det engelska lyxbåtvarvet har inte släppt någon närmare information om den nya modellen, utan gör det innan mässan öppnar.

Predator 60 EVO får mässpremiär i Düsseldorf. Det är en sportig och slank båt som är den första modellen i Sunseekers nya serie båtar. Den visar bland annat hur inredningen i framtidens båtar kommer att se ut.

Överbyggnaden är ett bra exempel på nya lösningar. Den är helt byggd i kolfiber med dubbla, böjda glaspaneler för maximalt ljusflöde. Även skrovet har mer glas och polerad metall än tidigare. För kunder som vill ha en helt egen version finns det goda möjligheter till kundanpassningar.

Predator 60 EVO kombinerar stil med goda prestanda. Båtmodellen finns med olika motorer och drivlinor, från helt nya Volvo Penta D13-1000 med axlar och en topphastighet på 34 knop till Volvo Penta IPS D11-950.

Hawk 38 får också mässpremiär. Den här modellen har utvecklats under 24 månader, varav tolv veckors byggnation och oräkneliga timmars tester i sjön. Vi har tidigare visat bilder på denna prestandamodell som är byggd för riktigt höga hastigheter på drygt 60 knop.

De första tio byggda Hawk 38 ingår i en begränsad serie till minne av Sunseekers grundare, Robert Braithwaite CBE DL, som avled i mars 2019.

Info: www.sunseeker.com