17 september, 2021

Mångsidig båt för eldrift eller bensin

Rand Escape 30 var en av de intressantaste båtarna som visades på Cannes båtmässa i år. Det är en mångsidig båt som finns med flera olika framdrivningsalternativ, bland annat eldrift.

Danska Rand visar med den här modellen att det går att ta fram snygga motorbåtar med bra utrymmen. Den har bland annat flera olika ytor ombord som kan användas som olika sätt.

Båten kan hantera upp till tolv personer samtidigt. Förare och passagerare sitter väl skyddade under en rejält tilltagen hardtop som även täcker en del av båtens utrymmen kring matbordet.

Däcksutrymmena är fördelade på fem zoner som kan justeras efter behov. Bland annat kan man spänna upp ett skyddande soltak. Badbryggan är väl tilltagen och med aktersoffan i solläge så passar den här båten extra fint soliga dagar.

Under däck finns en kabin med en dubbelbädd för två personer. Här finns även en toalett.

Escape 30 finns med flera olika motoralternativ. Eldrift är kanske det som väcker störst intresse, men båten finns även med bensin inombordare och utombordare i olika konstellationer.

För mer information om de korrekta motoralternativen: https://randboats.com/boats/escape-30/technical-specifications-escape-30/

Fakta Rand Escape 30

Längd:                     9,25 m

Bredd:                      2,89 m

Djup:                        53 cm

Vikt:                         från 3 000 kg

Personer:                 12

Elmotor:                   105–460 kW

Batterier:                  47–234 kWh

Pris:                         från 231 900 Euro med elmotor

Info:                         www.randboats.com

www.goelectric.se