27 april, 2022

Hodgdon Yachts bygger eldrivet flaggskepp på 10,5 meter

Hodgdon Yachts i Maine, USA, ska tillsammans med det engelska marina teknologibolaget Vita bygga ett högpresterande, eldrivet flaggskepp på 10,5 m. Båten får namnet LION.

Vita står för både konstruktion och drivlina till båten, som är designad av Borromeode Silva i Milano, men alltså byggs av prestigevarvet Hodgdon Yachts. Båten ska representera det allra senaste inom elektrisk framdrivning av båtar.

Den drygt 10 m långa LION får snabbladdning på en timme. Marschfarten blir 24 knop medan toppfarten anges till över 35 knop.

– Vår vision är att flytta gränserna för material, teknologi och design för att optimera effekt och prestanda till den nivån som marinbranschen vill se. Vårt drag att börja bygga elektriska båtar och tenders visar på vårt engagemang för att bygga båtar som möter den ökade efterfrågan på utsläppsfria båtar, säger Audrey Hodgdon, Director of Sales & Marketing.

LION har plats för upp till åtta gäster i en stor sittbrunn, som även kan användas som matplats. Ombord finns ytor för solbadare och avkoppling samt en badbrygga med dusch och stege. Föröver finns en kabin.

I sommar ska spekulanter kunna testköra LION i södra Frankrike.

Info: www.hodgdonyachts.com

Info: www.vita-power.com