7 december, 2022

22-fots bowrider med 100 procent eldrift från Four Winns

De amerikanska båttillverkarna har hittills inte legat i framkant för att utveckla eldrivna båtar. Four Winns vill ändra på det och lanserar en 22-fots bowrider med eldrift.

Four Winns är känt för att tillverka eleganta bowriders och daycruisers. Nu utökar de sitt utbud med en ny 100 % elektrisk 22-tums bowrider – H2e. Four Winns H2e är den första helelektriska, serietillverkade bowridern på marknaden.

H2e har det som många kunder vill ha: användarvänlighet, lägre driftskostnader och tyst motorgång även vid full fart. Four Winns samarbetar med det kanadensiska företaget Vision Marine Technologies för att utveckla H2e. Vision Marine Technologies revolutionerande elektriska utombordare har genomgått omfattande tester, både på och utanför vattnet, för att göra den till den bäst designade och bäst stödda produkten på marknaden.

Motorn på H2e blir världens mest kraftfulla elektriska utombordare med namnet 180E. Den ger Four Winns H2 snabb acceleration med en toppfart på cirka 35 knop (40 mph).

Elsystemet består av två högspännings 700V-batterier, kompletta med en fullt integrerad kraftfull inbyggd laddare som kan anslutas till alla dockningsstationer för landström och för snabbladdning. Dessutom har H2e den första smarta digitala displayen någonsin, designad speciellt för båtindustrin.

En dubbel pekskärm tillåter båtägaren direkt anslutning till underhållningskontroller, telefonanslutning och ett avancerat navigationssystem. H2e båtägare kommer också att ha tillgång till en automatisk loggbok som ger resehistorik, batteristatus, säkerhet och väderprognoser.

De eleganta linjerna, eleganta utseendet och oöverträffade tystnaden hos Vision Marine Technologys elmotor förstärker det klassiska utseendet hos Four Winns bowridern och ger båten en modern känsla.

Four Winns premiärvisar den nya modellen H2e på Miami International Boat Show 15–20 februari 2023. Båten är tillgänglig för leverans för sommarsäsongen 2023.