4 juli, 2023

Delningstjänsten Skipperi storsatsar på elbåtar i Stockholm och Göteborg

Du har förmodligen testat elscooter, elcykel och elbil. Men har du testat elbåt? Om inte, är det hög tid att ändra på det. Båtlivsutmanaren Skipperi storsatsar på elektrifierade båtar, som nu kan bokas i både Stockholm och Göteborg.

Nordens största båtdelningstjänst Skipperi har gjort det till sin uppgift att demokratisera båtlivet och göra det tillgängligt för fler. Skipperi är en medlemstjänst där medlemmarna kan åka så mycket båt de vill mot en fast månadskostnad.

I flottan som medlemmarna har tillgång till finns cirka 120 båtar i Sverige. Flottan innehåller sedan tidigare ett fåtal elbåtar i Stockholm – dessa utökas nu och dessutom har de första eldrivna båtarna precis levererats till Göteborg och Sannegårdshamnen.

– Elbåt är en fantastisk upplevelse. Framför allt för att den är helt tyst. Det är en magisk känsla att glida fram ljudlöst över en fjärd. En härlig effekt av den tysta eldriften är att det blir en mycket mer social upplevelse att åka båt. Du slipper skrika

över motorljudet och kan samtala i normal samtalston. På många sätt påminner det om att segla, säger Axel Nordman, vd för Skipperi Sverige.

Skipperis tjänst är tillgänglig för alla som vill uppleva båtlivet. För den som är ovan båtförare ingår teoretisk och praktisk utbildning. Båtarna i fråga kommer från Q Yachts. De är 7,2 meter långa och har en marschfart på fem knop. Motorn är på 6 kW och med ett batteri på 27 kWh har båten en räckvidd på 78 sjömil.

– Jag tror helt klart att elbåtar är här för att stanna, och jag är väldigt glad över att vi på Skipperi kan erbjuda våra medlemmar den senaste tekniken till en rimlig kostnad, säger Axel Nordman.

– Många av våra medlemmar har redan hunnit testa elbåtarna, och responsen vi har fått så här långt är att de är otroligt nöjda. Om vi ser att efterfrågan på våra elbåtar fortsätter öka i samma takt kommer vi att lägga till ännu fler i flottan framöver.

Info: www.skipperi.se