3 juni, 2024

Team Miami vann E1 Puerto Banus GP med eldrivna båtar

Mästerskapen för eldrivna racingbåtar är i full gång. I helgen kördes UIM E1 World Championship i Spaniens Puerto Banus, Marbella. Tävlingen avslutades med att sångaren Marc Anthonys Team Miami, som lotsades av svensken Erik Stark och amerikanska Anna Glennon, korades till vinnare.

Den tredje etappen av E1-mästerskapet 2024 drog tusentals åskådare till Puerto Banus kristallblåa vatten och det blåsande solskenet för att titta på när E1 RaceBird-piloterna tävlade. Den sista dagen av det fängslande evenemanget började med en parad för alla lag som visade upp RaceBird-tekniken för fans och VIP:s i den lyxiga Ocean Club med havsutsikt.

Det var en del sjögång, vilket ledde till spännande racing. Den tvåfaldiga vinnaren Team Brady eliminerades på kvaldagen på grund av ett strömavbrott under semifinal 3. Dramat fortsatte i Final Race 1 med att stäven på Team Blue Rising lossnade från skrovet och detta tvingade dem att dra sig ur Final 2, men de säkrade en fjärde plats totalt.

Team Brazils Catie Munnings upplevde samma problem som Team Blue Rising, med en båt som fick skador på sin främre deformationszon, medan Westbrook Racing stannade i mitten av racet innan den korsade linjen på andra plats.

Team Miamis Erik Stark fortsatte köra mycket bra med kontroll över den gropiga sjön. Han levererade sitt lags första plats på pallen och säkrade den totala ledningen i mästerskapet.

– Puerto Banus har verkligen varit ett mästerskap fyllt av drama trots den fridfulla omgivningen. Racingen har varit närmare än någonsin, vi hade några överraskande resultat och det var en fröjd att se strandlinjen packad med över tiotusen fans under helgen, säger Rodi Basso, vd och medgrundare av E1.

 

E1 Puerto Banus GP Points:

 1. Team Miami powered by Magnus – 21
 2. Team ⁠Westbrook Racing – 16
 3. Team ⁠Brazil by Claure Group – 13
 4. Team Blue Rising – 10
 5. Team ⁠Drogba – 8
 6. Aoki Racing – 5
 7. Sergio Perez E1 Team – 3
 8. Team Rafa – 2
 9. Team Brady – 1

 

E1 Championship Points:

 1. Team Miami powered by Magnus – 46
 2. Team Brady – 42
 3. Team ⁠Brazil by Claure Group – 30
 4. Team ⁠Westbrook Racing – 29
 5. Team Drogba – 23
 6. Team Blue Rising – 22
 7. Team Rafa – 21
 8. Sergio Perez E1 Team – 11
 9. Aoki Racing – 11

Info: www.e1series.com