27 februari, 2018

Nya Buster Phantom Cabin

ANNONS FRÅN YAMAHA MOTOR

På Helsingfors båtmässa presenterades Busters nya transportbåt i lyxklass, Phantom Cabin. Busters genom tiderna största hyttbåt är nästan 10 meter lång och garanterar en behaglig färd på sjön för upp till 12 personer.

Aluminiumbåten Phantom Cabin är byggt på skrovet av den öppna båten Buster Phantom, som visat sig vara sjövärdig och mycket lätthanterlig. I planeringen har man lagt stort fokus på passagerarbekvämligheten, på rymliga utrymmen och sjösäkerheten.

”Tack vare aluminiumskrovet och de pålitliga Yamahamotorerna, som enkelt kan höjas upp för att skydda propellrarna, får du möjligheten att säkert navigera i grunt vatten även under utmanande förhållanden. Detta utökar Phantom Cabins användningsområde och är ett uppskattat kriterie för många aktiva båtägare”, säger Kurtén.

På båtens framdäck finns det plats för tre personer och i akterutrymmets u-soffa ryms fem passagerare bekvämt. Ryggstödet på bb-sida är flexibelt och vid behov kan man flytta ryggstödet och få en trevlig soffgrupp för upp till åtta personer.

Akterspegel för den rekommenderade motorstyrkan är stort och sträcker sig från 300 till 600 hästkrafter. Med två 4,2-liters och 300 hästkrafters V6-Yamaha uppnår man en toppfart på drygt 53 knop och man kan välja en behaglig marchfart på 25 till 40 knop, beroende på förhållanden. Anmärkningsvärt nog, så är bränsleförbrukningen måttlig vid marschfarter kring 26–28 knop, kring eller strax under 2 liter / nM.

Lyxbåtens standardutrustning är diger och inkluderar bl.a. elhydraulisk styrning, tiltratt, trimplan, rostfria beslag, dubbelt batterisystem, elstyrd taklucka, pentry och tryckvatten.

Båten har naturligtvis alltid Busters egen Buster Q-smartskärm. I styrkonsolens integrerade 16 tums infotainment-system finner man båtens funktioner såsom sjökorten, motorns mätare samt väderutsikter, radio och programvideon. Som tillval får man till Q-systemet bl.a. AIS, radar och Raymarins fiskelod.

På tillvalsförteckningen finns också viktig trivselutrustning för dem som gör längre färder, såsom spis, värmare, kylskåp, gardinserie och landströmsystem. Tunneln för bogpropellern är standard på båten och styrpropellern får man som extra utrustning.

Dubbelmotorinstallationen möjliggör användningen fullt ut av Yamahas drive–by–wire system, Helm Master. Helm Master-systemet, som man får som tillval, för med sig joystick-styrningen, vilket underlättar tilläggningen i hamn då elektroniken styr motorernas kurs, effekt och växlar. Under körning är motorernas automatiska synkronisering, route-kontrollen och det automatiska motortrimmet i funktion.

TEKNISK DATA

  • Längd 9,47 m
  • Bredd 2,84 m
  • Djupgående 0,7 m
  • Vikt 2700 kg
  • Rekommenderad motoreffekt 300–600 hk
  • Bränsletank 2 x 400 liter
  • Personantal 12
  • Toppfart 53+ knop (2×300 hk)